Uncle Ben’s rizs

Az Uncle Ben’s rizs számos fajtában és változatban elérhető az üzletek polcain. A márka – mely hazánkban is jól ismert – 2020 végétől új nevet és arculatot kap. A Mars cég ugyanis Ben’s Originalra változtatja az Uncle Ben’s nevet. Valamint a csomagoláson szereplő fekete férfit is lecserélik. Az emblémájukon szereplő férfit – Frank Brown, aki egy chicagói étterem főpincére – még 1947-ben a cég indulásakor, kérték fel a márka képviseletére. Az új csomagolás várhatóan 2021-től fog megjelenni a piacokon.

Uncle Ben’s rizs

A cég termékei között számos rizs fajta megtalálható. Többek között a basmati vagy a jázmin rizs, de a gömbölyű szemű rizstől a hosszúszemű rizsig széles a paletta.

A gömbölyű szemű rizsek finomak és keményítőben gazdagok. Főleg tejbegríz készítéséhez kiváló, de készíthetünk belőle rizottót (ha nincs rizotto rizs kéznél) vagy sushit, bár ahhoz is szerencsésebb a sushi rizs használata. Ez ugyanis ragadósabb rizst eredményez főzés után.

A hosszúszemű az egyik legelterjedtebb rizs, mely egy előgőzölt (parboiled) rizs. Ennek a technológiának köszönhetően megmarad a rizs tápértéke. Ezek a hosszúszemű rizs fajták nem tapadnak össze főzést követően.

A termékeik között rendkívül nagy változatosságban és ízesítésben találhatók meg a rizs fajták. Melyek között vannak már félkész termékek is, megkönnyítve a háziasszonyok – meg azok dolgát, akik tartanak a rizs főzésétől. Ezen kívül pedig a különböző fajták a legkülönfélébb stílusban (mexikói, indiai stb.) és ízesítésben is kaphatók. A választék rendkívül széles, ki-ki megtalálja a számára megfelelőt.

Uncle Ben’s egyéb termékek

Bár az Uncle Ben’s kapcsán szinte mindenki a rizsekre asszociál, de a cégnek számos más terméke is megtalálható. Főleg a szószok kínálata lenyűgöző, melyhez a hozzávaló rizst is rögtön meg tudjuk vásárolni. A szószok különböző ízesítésekben (édes, savanyú, csípős stb.) megtalálhatók.

Azoknak is nagy segítség a széles kínálat, akiknek nincs ötlete az esti vacsora készítésére. Ráadásul a rizs rendkívül egészséges. Hiszen nemcsak kitűnően emészthető, de vitamin tartalmának köszönhetően kiváló energiaforrás is. 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Rizs

Címlap kép: Uncle Ben’s rizs (Forrás: https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004006492478)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom