Tartalomjegyzék
A rizses lecsó készülhet natúr télire elrakott üveges lecsóból, de akár friss zöldségekből is. A lecsó hazánkban rendkívül népszerű étel, mely számos módon variálható, gazdagítható. Sokfelé készítik tojással, kolbásszal a lecsót, de bármi egyébbel is gazdagítható. Igazán csak a szánk íze és a fantáziánk szab határt, hogy mivel és hogyan készítjük. Érdemes próbálkozni, mert remek ízkombinációkat kóstolhatunk meg.
Kolbászos rizses lecsó recept
Hozzávalók:
- 10 dkg rizs
- 4 db érett paradicsom
- 8 db paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 15 dkg kolbász
- 4 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
Rizses lecsó elkészítése lépésről – lépésre:
- A paradicsomot, paprikát megmossuk.
- A paprikát kicsumázzuk és karikákra vágjuk.
- A paradicsomot a tetején x formájúra vágjuk és forró vízbe tesszük néhány percre, hogy a héját le tudjuk húzni. Majd hideg vízbe szedjük és ha lehúztuk a héját cikkeikre vágjuk.
- A hagymát is megtiszítjuk majd apróra vágjuk.
- A kolbászt felkarikázzuk.
- Majd az olajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk és a hagymát rátesszük.
- Üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a kolbász karikákat, ezzel pirítjuk tovább néhány percig.
- Azután beletesszük a paprikát, paradicsomot, fűszerezzük sóval, fűszerpaprikával.
- Hozzáadjuk a rizst, összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje.
- Fedővel lefedve közepes lángon nagyjából 20-25 percig főzzük, addig amíg a rizs megpuhul.
Sokfelé készítik tökösen és egyéb zöldségekkel is a lecsót, de a legnépszerűbb talán a tojásos. Bárhogy készítsük is a paprika és a napérlelte paradicsom íze a meghatározó benne. Ráadásul a natúr lecsó a fogyókúrás étrendek remek kiegészítője is lehet, hiszen a paradicsom és paprika kalória tartalma is rendkívül alacsony.
Rizses lecsó recept:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Rizs
Vissza a kategória cikkeihez