Rizses lecsó

A rizses lecsó készülhet natúr télire elrakott üveges lecsóból, de akár friss zöldségekből is. A lecsó hazánkban rendkívül népszerű étel, mely számos módon variálható, gazdagítható. Sokfelé készítik tojással, kolbásszal a lecsót, de bármi egyébbel is gazdagítható. Igazán csak a szánk íze és a fantáziánk szab határt, hogy mivel és hogyan készítjük. Érdemes próbálkozni, mert remek ízkombinációkat kóstolhatunk meg.

Kolbászos rizses lecsó recept

 Hozzávalók:

Rizses lecsó elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A paradicsomot, paprikát megmossuk.
  2. A paprikát kicsumázzuk és karikákra vágjuk.
  3. A paradicsomot a tetején x formájúra vágjuk és forró vízbe tesszük néhány percre, hogy a héját le tudjuk húzni.  Majd hideg vízbe szedjük és ha lehúztuk a héját cikkeikre vágjuk.
  4. A hagymát is megtiszítjuk majd apróra vágjuk.
  5. A kolbászt felkarikázzuk.
  6. Majd az olajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk és a hagymát rátesszük.
  7. Üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a kolbász karikákat, ezzel pirítjuk tovább néhány percig.
  8. Azután beletesszük a paprikát, paradicsomot, fűszerezzük sóval, fűszerpaprikával.
  9. Hozzáadjuk a rizst, összekeverjük és annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje.
  10. Fedővel lefedve közepes lángon nagyjából 20-25 percig főzzük, addig amíg a rizs megpuhul.

Sokfelé készítik tökösen és egyéb zöldségekkel is a lecsót, de a legnépszerűbb talán a tojásos. Bárhogy készítsük is a paprika és a napérlelte paradicsom íze a meghatározó benne. Ráadásul a natúr lecsó a fogyókúrás étrendek remek kiegészítője is lehet, hiszen a paradicsom és paprika kalória tartalma is rendkívül alacsony.

Rizses lecsó recept:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Rizs

Vissza a kategória cikkeihez