Rizses hús

A rizses hús rendkívül népszerű étel hazánkban. Népszerűségét nemcsak egyszerűségének köszönheti, hanem annak is, hogy számos módon variálható. Hiszen készíthető zöldségesen csirkéből vagy sertésből (vagy bármilyen húsból). Rendkívül ízletes, gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálétel. Mely biztos, hogy a család minden tagjának elnyeri a tetszését. Kínálható tavasszal friss zöld salátával, nyáron napon érlelt kovászos uborkával vagy ősszel savanyú káposztával egyaránt. Igazán laktató, mely önmagában is megállja a helyét nem szükséges mellé már leves.

Egyszerű rizses hús recept csirkemellből

Hozzávalók:

A csirkemelles rizses hús elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A rizst először alaposan meg kell mosni, majd annyi vízben, ami ellepi be kell áztatni. Ha hibás szemek jönnek fel a tetejére, azokat ki kell közüle válogatni.
  2. Közben a paradicsomot, paprikát meg kell mosni és tetszés szerinti méretben össze kell darabolni.
  3. Majd a hagymát és a fokhagymát meg kell pucolni és össze kell vagdosni apró darabokra vagy az utóbbit fokhagyma nyomón összezúzni.
  4. A csirkemellet mossuk meg és kockázzuk vagy csíkozzuk fel.
  5. Majd egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a hagymát.
  6. Majd tegyük rá a kockázott csirkemellet és az egészet pirítsuk, pároljuk együtt tovább.
  7. Adjuk hozzá a felkockázott paprikát, paradicsomot is.
  8. Ezután fűszerezzük a sóval, borssal és a fokhagymával ízlés szerint.
  9. Szórjuk meg őrölt fűszerpaprikával is és egy kavarás után fedjük le, majd kis lángon főzzük puhára. (Ha szükséges öntsünk alá kevés vizet.)
  10. Közben a rizst szűrjük le és mossuk át még egyszer.
  11. Egy edényben kevés olajon át kell forrósítani. Ha sárgulni kezd, öntsük fel két-két és félszeres mennyiségű vízzel és lefedve kis lángon főzzük puhára.
  12. Végül a kész rizst keverjük a kész húshoz.
  13. Melegen salátával tálalva kínáljuk.  

Jó étvágyat hozzá!

Bácskai rizses hús:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Rizs

Vissza a kategória cikkeihez