Rizs chips

Manapság egyre nagyobb reneszánszát élik a különböző gyümölcsös, zöldséges rágcsák, mint például az almachips, vagy a banánchips, de a rizs chips is. Ezeknek az ízletes ropogtatni valóknak nagy előnye, hogy nem tartalmaznak sem hozzáadott adalékanyagokat, sem egyéb cukrokat és a zöldségeben, gyümölcsben található vitaminok, ásványi anyagok is benne maradnak. A rizstészta chips jó alternatívája lehet a burgonya chipsnek is. Nagyon egyszerűen elkészíthető, hiszen csak a rizs tésztát kell forró olajban kisütni és ízesítés után, már fogyasztható is. Itt nem a vékony, hanem a vastagabb metélt tészta jellegű a megfelelő.

Rizs chips recept

Hozzávalók:

  • 1 csomag barna rizstészta a vastagabbik fajtából
  • olaj a sütéshez
  • só – ízlés szerint

Rizstészta chips elkészítése

  1. Először az olajat kell egy mélyebb serpenyőbe beleönteni.
  2. Tűzhelyre kell rani nagy lángra, majd meg kell várni, hogy felforrósodjon.
  3. Ezután a tészta szálakat óvatosan bele kel rakni a forró olajba és kisütni.
  4. Vigyázzunk egyszerre csak néhány szálat tegyünk bele, mert nagyon gyorsan megsül, ha sokat teszünk bele megég mielőtt ki tudnánk venni a forró olajból. Ne ijedjünk meg, de össze fognak kunkorodni a szálak a forró olaj hatására.
  5. Ha összekunkorodtak és aranysárga színt nyertek, szűrőlapáttal szedjük ki papírtörlőre, hogy a fölösleges olajat magába tudja szívni.
  6. Ha elkészült hagyni kell kicsit kihűlni, fűszerezzük és már fogyasztható is.

Ez a mennyiség körülbelül 4 személynek megfelelő adag lesz. Frissen a legfinomabb, de néhány napig légmentesen záródó dobozban is eláll. Már ahol eláll, mert olyan finom, hogy mindenki rá fog járni! Jó étvágyat hozzá!

Természetesen készen is kapható rizs chips. Különböző ízesítésekben (sajtos, hagymás-tejfölös, chilis stb.) elérhető a nagyobb bevásárló központok, bio boltok polcain, de webáruházban is meg tudjuk rendelni őket. Gluténmentesek, így az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Rizstészta chips gluténmentes nasi házilag percek alatt!

https://femina.hu/egeszseg/zoldsegchipsek/

Címlap kép: Chips (forrás: https://glutenmenteselet.blogspot.com/2018/07/rice-up-glutenmentes-barnarizs-chipsek.html)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom